Националната кампания срещу жестокостта към животните продължава със събиране на подписи. Инициативата се случва на 10 средищни места в София, съобщиха от Гражданска група "Град за отговорни хора", цитирани от БНР.

Подписите се събират в рамките на кампанията "Срещу насилието - жестокостта към животните е престъпление", която започна на 24 януари. Целта е в Наказателния кодекс на България да се инкриминират особената жестокост и боевете с животни.

Централното място, където се събират подписи, е площад "Славейков". Там представителите на организаторите ще коментират и ще дават информация.

Подписи ще се събират и във Велико Търново, Пловдив, Видин и др. Кампанията подкрепят и редица неправителствени организации - "Четири лапи", "На ти с природата", Сдружение "Приятели на котката", "Енимъл Райтс България" и други.

Организаторите са провокирани за тази кампания, поради зачестилите случаи на особена жестокост към животни.

Припомняме, вчера депутатите вчера приеха на първо четене предложението да се криминализира умишленото умъртвяване на животни, както и организирането на боеве с животни или предоставянето на животни за такива прояви.