Столична община публикува на интернет-сайта си (www.sofia.bg) схеми с разположението на съдовете за битови отпадъци в районите, за които изтече концесионният договор с ВОЛФ 96 и сметосъбирането беше поето фирмите „Титан" и „Чистота-Искър".

В схемите жителите на Младост, Люлин, Витоша, Овча купел и частта от район Триадица ще могат да видят разположението на съдовете за битови отпадъци, броя им и техния вид, отбелязани по улици.

При несъответствие на броя на съдовете, липса на такива или при необходимост от смяна, поради нужда от ремонт, гражданите могат да сигнализират на горещия телефон на Столична община - 987 55 55 или в районните администрации.

В най-кратки срокове Столична община ще публикува схеми за разположението на съдовете и в останалите 20 района.

Междувременно от Столична община призовават софиянци и гостите на града да спазват правилата за движение и да не паркират автомобилите си в непосредствена близост до съдовете за битови отпадъци, защото затрудняват достъпа до съдовете на сметоизвозващите камиони и екипите по почистването.

Неправилно паркираните моторни превозни средства ще се извозват от „паяци" до наказателните паркинги за сметка на собствениците им.

Снощи в централната градска част „паяците" на Центъра за градска мобилност са разчистили улиците от неправилно паркирани автомобили, за да улеснят достъпа на сметосъбиращите камиони до съдовете за отпадъци.

Само в района на улиците „Хан Крум", „Шести септември" и „Неофит Рилски" са извозени десет автомобила.