Жители на столичния кв. "Симеоново" се опасяват, че с очакваните снегове и дъждове реката, която минава в близост до техния блок номер 2, може отново да прелее. В сигнал до редакцията на news.bg те изпратиха снимки и обясниха, че многократно са сезирали кметството. На молбата им за почистване на изгнилите дънери, паднали дървета и смет, които се намират в реката, са получавали отговор, че местната управа няма пари за тази дейност сега.

От години водата носи изхвърлени опаковки, бутилки и други "съкровища", които обитателите на блока, наричат шеговито: "София, обичам те!".

Снимка 559695

Източник: news.bg

През ноември-декември 2011 г. реката е показала своята сила и освен наводнени мазета и гаражи, хората са газели в кал до колене във входовете на този блок. За да се предпазят от подобно наводнение, те са направили своеобразни диги от подръчни материали.

Преди година сами са събрали пари и са извикали частна фирма, за да отреже изгнила върба, която е застрашавала да падне върху детска площадка. От общината имали писмено разрешение за тази дейност. Сега очакват съдействие, за да не се стигне до наводнение, което може да подкопае и основите на блока им.