СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с предстоящите футболна среща и протестни действия. Затова и от столичната полиция предупреждават, че в центъра на София може да има задръствания.

Двубоят между отборите на България и Унгария ще се играе днес, 16 ноември, от 19 часа, без публика, на Национален стадион "Васил Левски". Мачът обаче ще бъде без публика, заради напрежението между феновете и ръководството на футболния съюз. Над 10 000 привърженици на футбола се очаква обаче да обградят стадион "Васил Левски" преди мача между България и Унгария. Протестът е с начален час 17:00, а самият двубой е насрочен за 19:00 часа.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща и на протестните действия полицаи ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. От полицията призовават за мирно протичане на протестите и напомнят, че няма да бъдат допускани участници, носещи забранени вещи и предмети - огнестрелни оръжия, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми, и чадъри. От полицията обръщат внимание, че след 20.00 часа малолетните следва да бъдат с придружител.

СДВР призова за мирен протест, кметът иска мерки

СДВР призова за мирен протест, кметът иска мерки

Васил Терзиев проведе среща със СДВР за футболната среща между България и Унгария

На обособени пунктове, изградени около спортното съоръжение и в района на протестите, служители на реда ще извършват щателни проверки.

Ангажимент по охраната на футболната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За нормалното протичане на футболната среща около стадиона с полицейска лента и парапети ще бъде обособена охранявана зона и ще бъдат разположени полицейски служители, като при необходимост в тази зона няма да бъдат допускани хора и моторни превозни средства.

Впоследствие от Столичната община съобщиха, че временно е затворено движението по бул."Цар Освободител" от бул."Евлоги и Христо Георгиеви" до бул."Васил Левски" и по бул."Евлоги и Христо Георгиеви" от Орлов мост до ул.Граф Игнатиев".

Превозните средства на градския транспорт са пренасочени по следните обходни маршрути:

- автобусите идващи от "Младост" и "Дружба" са отклонени през кръговото кръстовище на тв кула по бул."Алея Яворов", бул."Драган Цанков" и бул."Цариградско шосе".

- тролейбусите, идващи от "Младост" и "Дружба" обръщат на кърстовището на 4-ти километър, а тези от кв."Х. Димитър" обръщат на кръговото кръстовище на паметника на Васил Левски и обратно по маршрута си.