Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев разпореди Националният стадион "Васил Левски" в спешен порядък да бъде приведен в готовност да приеме националните отбори на България и Унгария.

Срещата трябва да се състои на 16 ноември и е кръг от европейската квалификация.

Малко преди това БФС също обяви, че мачът между България и Унгария ще се изиграе на националния стадион "Васил Левски" в четвъртък от 19:00 часа.

Решението идва след няколко дни неяснота и напрежение, къде ще се проведе срещата, включително и с обявяване на две места - Пловдив и Кърджали. В Пловдив обаче строителят обяви, че провеждането на срещата е рисково, тъй като съоръжението не е завършено. В Кърджали пък местните власти поискаха да бъде допусната публика.

Препозиционирането на националния отбор в различни градове на страната е следствие от "войната" между БФС и неговото ръководство и фенове на различни отбори в страната.

За решението националният отбор да играе с унгарския без публика послужи като мотив писмо на СДВР, в което предупреждават футболния съюз, че феновете може да не бъдат удържани да не разрушават.

УЕФА измести мача между България и Унгария заради очаквани размирици

УЕФА измести мача между България и Унгария заради очаквани размирици

Футболната среща ще бъде изместена на стадион "Христо Ботев" в Пловдив и ще се играе без публика

По-късно на брифинг в Министерството Димитър Илиев заяви, че ще се търси отговорност защо този мач ще се играе пред празни трибуни. Той обаче сподели, че не може да вземе отношение и не е в неговите прерогативи дали да има публика на стадион "Васил Левски".

Според него ситуацията е петно върху футбола и спорта.

Мачът България - Унгария показва, че когато нямаш решение на един проблем, започваш с неправилни ходове да търсиш спасение за нещо, от което няма спасение, посочи Илиев. По думите му няма лошо хората да протестират, това е демократично.

"Да затвориш мач на националния отбор, да държиш цялата футболна общественост под напрежение - говорим за неща, които са абсурдни... Как ще затвориш стадиона", възмутен е Илиев, че гражданите няма да бъдат допуснати да подкрепят отбора.