Общинските съветници от групата на БСП в СОС категорично настояват да бъде проведен конкурс за проект за обновяване на Зона 4 "Златна София". Това стана ясно от разпространено прессъобщение преди началото на редовното заседание на Столичния общински съвет.

Зона 4 обхваща пространството между ул. "Георги Раковски", ул. "Московска", пл. "Васил Левски", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител", пл. "Народно събрание", ул. "6-ти септември" и мисленото продължение на улица "Аксаков от ул. "6-ти септември" до ул. "Георги С. Раковски".

Общинските социалисти настояват конкурсът да бъде проведен без дискриминационни условия, за да може участниците в него да бъдат колкото е възможно повече. Според тях по този начин ще бъде дадена възможност за получаване на максимален брой идеи и предложения. От БСП настояват и след конкурса да бъде гарантирано провеждане на широко обществено обсъждане на спечелилата концепция с участието на възможно най-много граждани.

В случай че не бъде постигнат широк обществен конкурс и подкрепа, червените настояват на спечелилия конкурса участник да не бъде възлагано изработването на проекта.

От БСП са категорични, че към преустройството на подобни знакови пространства в центъра на града трябва да се подхожда много внимателно.

Строителят на "Графа" обвини проектантите за надигнатата настилка

Строителят на "Графа" обвини проектантите за надигнатата настилка

"Джи Пи Груп" отрича проблемът да е заради некачествено изпълнение

С експерти, проектанти, изпълнители и надзор се разбрахме за Зона 2 мерките да бъдат краткосрочни и дългосрочни. Това обяви заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов пред журналисти по повод спорните ремонтни дейности на столичната улица "Граф Игнатиев".

Краткосрочните мерки се очаква да бъдат насочени в проектантско решение за поставяне на допълнителни фуги в близост до линейните отводнители, за да се избегнат други проблеми. Дългосрочните решения са насочени към извършване на изчисление от експерти на целия релсов път, поясни Барбалов.

Това, което ще се ремонтира, ще бъде за сметка на изпълнителя, а анализът ще бъде възложен от Столична община, допълни още зам.-кметът.

По думите му пропускът в ремонта на "Графа" е от страна на изпълнителя, но от Столична община искат да имат и анализа на експертите, за да бъдат сигурни, че темата няма да бъде на дневен ред.

Още една глоба за строителя по Графа - този път за настилката

Още една глоба за строителя по Графа - този път за настилката

Общината е обект на санкции за искането за по-квалифицирани експерти