Бургаският предприемач Ваклин Стойновски и фирмата му "Онтайм" получиха правото да стопанисват плажната ивица на областния град през следващите 20 години, съобщават от фирмата. Окончателният договор, е сключен със съдействие от страна на служителите на МРРБ.

"Сега, най-после имаме възможност да гарантираме сигурността на летовниците", заяви Стойновски. Още тази събота първите спасители на Северния плаж ще са по местата си, обещават от „Онтайм".

400 000 лв. ще бъдат инвестирани в плажната ивица още през тази година. Те ще бъдат използвани за закупуването на нови машини за почистване на плажа, за изграждането на нови бани и съблекални, както и за реновирането на старите. От есента до края на 2007 г. на Северния плаж ще бъде изградена модерна канализационна система. Намеренията на г-н Стойновски са в рамките на следващите пет години да въведе единен стандарт и ясни изисквания за хигиена и дизайн за заведенията на плажа.

През сезон 2007 г. отново ще бъдат разположени понтонни спасителни постове във вътрешността на морето. Свободната от чадъри ивица ще е 40% от общото пространство, при изискваните от закона 20%.
В началото на лятото отново ще бъдат разположени рампи за хората в неравностойно положение, които така ще имат възможност да стигат до морето. Г-н Стойновски обеща, че и този сезон част от посетителите на плажа ще могат да ползват безплатни чадъри и паркоместа.