Жители на странджанското село Фазаново твърдят, че втори ден в местност до селището се провеждат сеанси и лекции за края на света и унищожаване на човечеството.Това съобщи БНР.

Според полицията в Царево до момента няма нарушения и подадени жалби срещу участниците за нарушаване на обществения ред.
В сигнал, изпратен от жителите на село Фазаново, се посочва, че организаторите на форума са от вестник „Психо".

Като лектор и съорганизатор се изявява известният български каскадьор Павел Дойчев. По данни на РУ на МВР в Царево на лекциите присъстват близо 50 души млади хора, а организаторите са обявили събитието като семинар с участието на психолози.

Местни жители обаче твърдят, че вместо лекции там се провеждат спиритически сеанси като към инициативата се привличали и деца от странджанските села.

Директорът на ОДП Бургас разпореди проверка на случая и увери, че в кратки срокове ще се установи какви са целите на тази инициатива.

За смъртен случай по време на национална среща на сектанти във Фазаново съобщиха и читатели на news.bg.
Млада жена участничка във тридневната среща на екстрасенси, които обявяват края на света през 2012 година, е пристигнала в четвъртък, за да участва в семинарите.

Тя обаче е била ужилена от пчела в село Фазаново, след което умира. Полицията в Царево разследва случая. Сектантите продължават конференцията и утре. Хората в околността са обезпокоени.