Над 2200 домакинства останаха без ток около час в центъра на София в петък сутринта. Причината - несъобразени изкопни дейности, които прекъснаха два кабела по 10 киловолта, собственост на електроразпределителното дружество за Югозападна България и София, съобщиха от "ЧЕЗ Разпределение България" АД.

Без ток бяха жителите в идеалния център на град София - по ул. "Аксаков", бул. "Васил Левски", ул. "Шести септември". Съставен е констативен протокол за причинените вреди.

От компанията призовават за предварително съгласуване на строително-ремонтните работи, за да се избегнат случаи като този.

В края на май при изкопни дейности в региона също бе скъсан кабел 10 киловолта, в резултат на което в продължение на 45 минути без електрозахранване останаха около 800 клиенти в идеалния център на град София по улиците "Георги С. Раковски", "11-ти август", "Врабча", "Аксаков", припомнят от дружеството.

От дружеството призовават да се подава информация за стартиращи изкопни дейности поне две седмици предварително на телефон 0700 10 010 или на електронна поща klienti@cez-rp.bg.