Около 100 представители на измамените строителни фирми, които не са получили пари за работата си на полигона „Ново село", блокираха в 9 ч. главния път от Петолъчката за Котел, информира БНР.

Протестиращи строители и подизпълнители на фирмата "Доломит М", която е подизпълнител на немския строителен гигант "Билфингер Бергер", излязоха на пътя с тежки машини и затвориха Котленския проход.

Към мястото е тръгнал областният управител на Сливен, който е поел ангажимент да уведоми и министър-председателя за случващото се край полигона "Ново село".

Тъй като полицията отклонява движението преди полигона, строителите с тежките машини и автомобилите се отправиха към село Мокрен, където ще затворят обходните маршрути към Петолъчката.

Строителите започнаха протеста си с пресичане на пешеходната пътека на с. Мокрен, като по този начин не дават на автомобилите да минават. Те сравняват протеста си с този на гръцките фермери.

Органите на реда ги предупредиха, че ако не преустановят този начин на протест и да продължат да блокират автомобилното движение ще употребят сила.