Отново е възобновено незаконното строителство на православен храм и хотелска част в подстъпа към скалния резерват Белинташ, който е забранена зона.

За това алармира заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров, цитиран от Радио Пловдив. Той оглави специална комисия, която провери на място сигнала.

Засякохме, че строителството напредва и в момента се излива арматурата, за което ще сигнализираме Националния институт за паметниците на културата и Районната дирекция за национален строителен контрол, посочи инженер Димитров.

Скандалният строеж бе прекратен със заповед от Националния институт за паметниците на културата, откъдето разпоредиха и отнемане на строителното разрешение.

В края на месец април екип от специализирани контролни институции, районната прокуратура и община Асеновград извършиха проверка на място и изискаха всички документи за това кой е собственик и на основание на какви разрешителни е започнат спорния частен строеж. Все още обаче резултати от тази масирана проверка не са получени в община Асеновград.