Коледната и новогодишна програма в Бургас преминава за първи път на сцена по западен модел, разказаха за това организаторите, предаде burgasinfo.com.

Конструкцията е изцяло съобразена със стандартите, които се налагат в Европа и Америка.

Независимо от метеорологичните условия, на нея артистите могат да продължат програмата си, без да има опасност за техниката и да посрещат зрителите на открито, обясни Атанас Лазаров от „ПроТехника Евент", която се е нагърбила със задачата да осигури ефектите към представянето на всеки изпълнител.

Само в три града на България има такива сцени - София, меката на рока Каварна и Бургас. За първи път общината тук се ангажира с такава сцена, от която е възможно и директното излъчване по регионалните телевизии. Бургазлии ще могат да видат какво става на площад „Батенберг" в София на 31 декември. За тази цел сме монтирали видеостена и още два екрана с размери 3 на 4 метра, с които ще има по-голяма възможност да се вижда какво става на сцената", поясни Атанас Лазаров.

Мощността на съоръжението надхвърля това, което до момента е правено в Бургас. Общо силата на осветлението и звука е 60 киловата. Дизайнът е съчетан с модерни устройства, които дават интелигентно осветление и качествени аудио ефекти, въпреки голямото натоварване, обясниха още за сцената от екипа на „ПроТехника Евент".