Ще настояваме да получим тълкувание от Върховния административен съд (ВАС) какво точно значи тяхното решение за новата организация на движение около НДК и към какво се очаква да върнем организацията на движението. Това заяви кметът на София Васил Терзиев, цитиран от БиТиВи.

В повод за изявлението му се превърна изпратеното от СДВР разпореждане до зам.-кмета на София Илиян Павлов да изпълни Определение на ВАС, като преустанови въвеждането на нова организация на движение по булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий", както и ул. "Проф. Фритьоф Нансен".

Терзиев посочи, че един проект с нужната целесъобразност, който е страдал от определени грешки в комуникацията и определени аспекти на изпълнението, бе превърнат в предизборна тема. Той подчерта, че "някои хора още не са излезли от кампания и се канят да влизат в друга.

Терзиев недоумява как точно се преценява кое е законно или не е от целия проект и как е стигнат до извода за поставяне на метални заграждения.

Кметът на София отбеляза, че Столичната община има желание да изпълни решението на ВАС. По думите му от съдебното решение не става ясно спрямо кой период трябва да стане възстановяването

Ако действаме прибързано, може да се окаже, че всичко, правено от 2016 г. насам, е незаконно, добави Терзиев.

МВР плаши с прокуратурата заради Патриарха

МВР плаши с прокуратурата заради Патриарха

Кметът на София Васил Терзиев е уведомен с писмо, че са извършени незаконни действия на бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Фритьоф Нансен"