ТЕЦ "Бобов дол" има право да гори биомаса. Това заяви пред БНР изпълнителният директор на централата инж. Емил Христов. На дружеството е наложена превантивна мярка да не гори отпадъци и преди ден ТЕЦ-ът отново спря работа.

"Поради отказа си да изгаряме отпадъци не продължихме работата по довършване на изграждането на горивната инсталация, защото няма никакви намерения да я използваме", се казва в съобщение на ръководството на дружеството.

"В тази връзка наложената ни административна мярка за забрана на дружеството да изгаря отпадъци е чисто превантивна и е свързвана със сложните административни процедури по отказа от оползотворяване на RDF отпадъци", се посочва още в съобщението.

Пак забраниха на ТЕЦ "Бобов дол" да гори отпадъци
Обновена

Пак забраниха на ТЕЦ "Бобов дол" да гори отпадъци

И отново ТЕЦ-ът заявява, че няма да гори РДФ

"Някой ги беше заблудил, дойдоха до тук, отмениха това, което донесоха. Всичко е нормално. В момента не работим, но имаме право да горим биомаса, когато работим", обясни Емил Христов.

Срещу централата е образувано досъдебно производство за нарушения по изгарянето и разполагането на площадка наблизо на отпадъци, а изпълнителният директор е с мярка парична гаранция от 30 хил. лева.

Прокуратурата изпрати Ревизоро в ТЕЦ "Бобов дол

Прокуратурата изпрати Ревизоро в ТЕЦ "Бобов дол

ВАП даде 15-дневен срок на екоминистъра да извърши проверка на ТЕЦ „Бобов дол“