Изключителна натовареност до края на юли месец и особено в последните дни от седмицата очакват на ГКПП „Капитан Андреево”. Причината е потокът от транзитно пътуващи за Турция автомобили.

Традиционно трафикът на леки автомобили през пункта от началото на юли се увеличава в пъти по времето на масовите отпуски на гастарбайтери в Западна Европа и гостуванията им в Турция.

Освен това очакванията са след края на мюсюлманския празник "Рамазан байрам" и пристигането на много гости от съседна Турция у нас до края на тази седмица да се увеличи потокът на преминаващи от България за Турция, каза още областният управител Станислав Дечев.

ГКПП "Капитан Андреево" работи на пълен капацитет.

В същото време на граничния пункт с Гърция при Свиленград "Капитан Петко Войвода" няма струпване на голям брой пътуващи през работните дни заради обстоятелството, че като вътрешна граница на ЕС режимът на преминаване е облекчен. По-голяма интензивност и там се отчитала през уикендите.

Припомняме, че петък миналата седмица се образуваха опашки от автомобили на българо-гръцката граница. Трафикът там бе затруднен заради много желаещи да почиват в Гърция.