Когато автобусът е слизал от "Студентски град", при пресичане на бул. "Г. М. Димитров", на шофьора му прилошава и той губи съзнание за 3-5 секунди. Вследствие на това пропуска спирката, навлиза в насрещното, блъска пешеходка и удря две коли. После спира. Това разказа Борислав Попов, началник на отдел "Безопасност на движението", в ефира на bTV за тежкия инцидент, при който автобус на градския транспорт блъсна пешеходка на тротоар и кола в квартал "Дианабад".

По думите на Попов шофьорът е работещ пенсионер и е бил в добро здравословно състояние. Приемал е медикаменти, което обаче било нормално за неговата възраст. Той не е взимал допълнителни смени и преди инцидента са спазени всички изисквания за почивните дни, които му се полагат.

"Тежко е състоянието на пешеходката", информира още Попов. По-леко пострадали са шофьорът и двама пътници от автобуса.

По информация на болница "Св. Анна" през нощта жената е била оперирана по спешност.

Тя беше приета в реанимацията с политравма - множество тежки фрактури на таза, единия крак и едната ръка).

Наложила се е ампутация на крака на пострадалата. Тя остава с опасност за живота.

Автобус на градския транспорт катастрофира в София

Автобус на градския транспорт катастрофира в София

На шофьора му е прилошало

Ударената от автобус жена в София в момента е в стабилно състояние. Тя реагира на вербални дразнения. Все още обаче има опасност за живота й. Това заяви пред журналисти д-р Станислав Милев от УМБАЛ Св. Анна.

По думите му пострадалата е била приета късно снощи в шоковото отделение на болницата. Тя е била в много тежко състояние. Жената е постъпила в лечебното заведение с множество счупвания на таза, ребрата, черепно-мозъчна травма и ампутирано дясно ходило.

Доктор Милев посочи, че пострадалата е оперирана по спешност. Той подчерта, че се е наложила ампутация на долен крайник до ниво бедро. Медикът не изключи да бъдат направени още няколко операции в близките 72 часа. Според него е възможно да се стигне и до ампутацията на едната ръка на жената.

Милев поясни, че шанса на човек да оцелее след такива травми е минимален. По думите му, това което е спасило живота на пострадалата е бързата и адекватната намеса на лекарите.