Топлофикация да спази общите условия и да компенсира столичани за липсата на парно и топла вода. За това настоява Милка Христова, общински съветник от БСП в СОС.

Дружеството поиска на заседанието на 23 февруари общинарите да решат компенсацията за клиентите на парното. Топлофикация трябва да си свърши работата и да изнесе коректни данни за реалните спирания, настоя Христова.

Очаквам от дружеството една коректна информация и спазване на общите условия и то не само в незаплащане на непотребената енергия, а най- вече в присъждане на неустойки за претърпените неудобства, заяви тя пред News.bg.

Сигналът на Фандъкова за „Топлофикация” стигна в прокуратурата

Сигналът на Фандъкова за „Топлофикация” стигна в прокуратурата

Няма данни за престъпление

В момента оправданието е, че няма записани в общите условия конкретна сума и разработена методика, но ние очакваме от експертите на столична Топлофикация да посочат подобна методика, коментира общинският съветник.

Тя е притеснена и за изпълнението на инвестиционната програма на Топлофикация. За да се подменят тръбите и евентуално да се гарантира нормално топлоподаването без пробиви, на година трябва да се прави ремонт на 60 километра топлопреносна мрежа, обясни Христова. В момента в инвестиционната програма на Топлофикация се залагат между 20-23 километра.

Рано е за отнемане на лиценза на "Топлофикация", убедени от КЕВР

Рано е за отнемане на лиценза на "Топлофикация", убедени от КЕВР

Ако се повиши цената на газа, ще пресмятат

Оказа се, че една тръба, една немарливост, една несвършена работа постави на изпитание половин София, подчерта тя. Христова е притеснена и за финансовото състояние на столичното парно, което има сериозен дълг към БЕХ. Бъдещето никак не е розово, подчерта общинският съветник от БСП.

Без решаването на проблема с дълга нищо добро не ни чака, предупреждава още тя. Христова се опасява, че столичното парно е изправено пред сериозна финансова криза, подобна на тази в БДЖ. "Страхувам се, че това, което се случи (аварията) е само предизвестие за това, което ни предстои", заяви Милка Христова.

Повече по темата четете в интервюто на Диляна Панайотова с г-жа Милка Христова.