Пътната обстановка остава все още затруднена. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по повод усложненото движение по пътищата в столицата.

Фандъкова уточни, че през нощта почистващите фирми са имали грижата да обезопасят състоянието на пътищата в столицата. След 08:00 часа с увеличаването си трафикът е затруднил работата на почистващите фирми.

Във връзка с обилния снеговалеж и извършваните обработки срещу заледяване в природен парк "Витоша" движението на пътни превозни в планината временно е спряно.

"В момента работят 133 почистващи машини, а при по-проблемните участъци се подпомогат и от "Пътна полиция", за да може по този начин да се нормализира състоянието на пътя", каза още тя и допълни, че след като се намали трафикът, пътната обстановка ще се нормализира.

Кметът на София отправи и призив към всички шофьори, които вече сложили летните си гуми, да сложат обратно зимните си гуми, защото заснежените пътища са предпоставка за сериозни катастрофи.

На въпрос кога ще бъде готова електронната билетна система и каква е нейната стойност, която е увеличена от 20 на 88 милиона лева, Фандъкова уточни, че това е процедура, която вече е подготвена и се изпълнява от Центъра за градска мобилност.

Тя добави, че е важно да има много участници и компании, които имат сериозен опит, защото това е сложна техническа задача.

Задръствания и закъснения на транспорта заради снега в София

Задръствания и закъснения на транспорта заради снега в София

АМ "Люлин" е временно затворена, обходният маршрут е Владая-София

"За мен е много важно София да има електронна билетна система за таксуване", каза Фандъкова. Тя заяви, че контролните органи ще следят за стойността на обществената поръчка и ако се окаже, че не е тази, която е посочена в началото, ще се търси отговорност от Центъра за градска мобилност.