Официално от утре, 8 декември, стартира движението на столичния трамвай №5 от "Съдебната палата" до ж.к. "Бъкстон". Срокът за завършването на обръщалото на трамвайното трасе от Съдебната палата до Руски паметник изтече пролетта. Около 90 дни е забавянето, за което на строителя ще му бъде наложена глоба в размер на 10% от стойността на този участък - около 10 млн. лв. Тържествено новината съобщи заместник-кметът на София Ангел Джоргов.

Движението на трамвая от "Околовръстното шосе" в посока Княжево ще продължи да бъде спряно. Това са няколко спирки и около километър. За целта е осигурен заместващ автобус, който ще тръгва от обръщалото на "Княжево" и ще стига до ж.к. "Бъкстон", където ще прави връзка с трамвай 5.

Освен това по новоремонтираното трасе на площад "Македония" ще върви и трамвай №4, който ще стига до ухото на Околовръстното шосе, както и трамвай номер 11, който идва по бул. "Овча купел" и продължава нагоре по бул. "Цар Борис III" и също ще стига до Околовръстното шосе.

Със 115 млн. лв. ремонтират трамвайното трасе на петицата по бул. "Цар Борис 3"

Със 115 млн. лв. ремонтират трамвайното трасе на петицата по бул. "Цар Борис 3"

Предстои да започне ремонтът на ул. "Алабин"

Ремонтът във втората част на трамвайното трасе до "Княжево" започва от утре с подготвителни дейности, след това ще започнат изкопните дейности и ще продължи до зимата на следващата година.

Джоргов посочи, че по трамвайното трасе, което ще бъде пуснато от утре, имало много изненади - около 40 пресичания на различни по вид инженерни мрежи, на улица "Алабин" се намерили доста неизвестни водопроводи и подземни камери.

Автобуси заместват трамваите по бул. "Цар Борис III"

Автобуси заместват трамваите по бул. "Цар Борис III"

Започва реконструкцията на линията, която ще продължи 2 години