Трети пореден ден с километрични опашки на ГКПП"Кулата".

Около 4 километра е колоната от леки автомобили, чакащи да преминат през границата. Тази от тежкотоварни пък е близо 7 километра.

Забавянето на трафика се дължи на засилените проверки от страна на гръцките гранични власти, тъй като данните на българите, влизащи в южната ни съседка, се въвеждат в информационната система.

От "Гранична полиция" посочват, че досега при засилен трафик не са се правели такива проверки.

Километричните опашки на "Кулата" продължават и днес

Километричните опашки на "Кулата" продължават и днес

Трафикът остава изключително интензивен

Данните на гражданите на трети страни пък се записват, като туристите от Сърбия трябва устно да декларират адреса, на който ще пребивават, както и телефон за контакт.

Туристи се тестват на случаен принцип за коронавирус.

По данни на "Гранична полиция" на българска територия работят 10 граничари на 9 гишета и едно мобилно за проверка на пътуващите. Гръцките гранични служители пък са само трима.

От ГДГП препоръчват българските граждани да се насочват и към ГКПП "Илинден", както и към останалите пунктове на българо-гръцката граница - "Маказа", "Капитан Петко войвода" и "Ивайловград".

Опашки от коли се извиха на "Кулата" след отварянето на границата с Гърция

Опашки от коли се извиха на "Кулата" след отварянето на границата с Гърция

От днес гръцките власти пропускат българи през границата без ограничения и карантина

Читател на news.bg сигнализира, че движението е не просто затруднено, а напълно блокирано. По негови думи в последния час движението на практика е напълно спряло.

Той се опасява, че проблемът ще ескалира.

Става все по-горещо, а няма никаква организация нито за по-бързо преминаване напред, нито за осигуряване на възможност за връщане в посока България, тъй като обръщането на магистралата е невъзможно, съобщава още читателят ни. В подкрепа на думите си той представя и снимков материал.