Падна прясно ремонтиран таван в една от стаите в детска градина във Варна. Три деца са леко пострадали. Веднага им е оказана помощ, пише "24 часа".

Детската градина бе открита миналата година след основен ремонт. Цената на ремонта е 1 047 000 лв.

Инцидентът е станал във вторник, около 16 часа следобед. Падналата мазилка от тавана е в помещение на втория етаж на детска градина "Мир" в морската столица.

Децата от трета група били станали от сън и учителката им четяла приказка. Изведнъж около 2 кв. м се откъртили от тавана и разбили с трясък в пода. Две момичета и едно момче са леки охлузвания по гръвите, ръцете и краката.

"Трите деца веднага бяха отведени при медицинската сестра, а останалите бяха изведени от сградата. Днес вече са преместени в друго помещение, където ще останат докато приключи ремонта", каза директорът на градината Елена Иванова. Трите пострадали деца днес отново са били на градина.

Управителят на строителната фирма, извършила ремонта - Мартин Станев, обясни, че строителните дейности са извършени по всички изисквания и стандарти.

Според него причината за инцидента е слягането на сградата. Той допълни, че фирмата ще премахне всички тавани, които са правени по тази технология изцяло за сметка на фирмата.

Родители на деца от градината са притеснени, че инцидентът може да се повтори в друго помещение. Те искат първо цялата сграда да бъде инспектирана от експертни служби, които да гарантират сигурността на децата им.

От общината увериха, че е образувана проверка и виновните ще понесат своята отговорност.