Катастрофа между две коли на автомагистрала "Тракия" затрудни движението. Образувала се е километрична опашка от автомобили.

Инцидентът е станал на 52-рия километър в посока София, малко след тунела "Троянови врата". Не става ясно колко е тежка катастрофата и дали има ранени.

Изпреварваща и активна ленти бяха ограничени за движение за около два часа. Трафикът се осъществяваше в аварийната лента. Към 13.10 ч. движението е възстановено.

Около 14.30 ч. Агенция "Пътна инфраструктура" съобщи за още една катастрофа - на ул. "Рогошко шосе" в района на източен изход за АМ "Тракия", където движението е временно ограничено и в двете посоки.

Въведен е обходен маршрут: от АМ "Тракия" в посока гр. Пловдив през с. Войводиново. Обходен маршрут в посока АМ "Тракия" през пътен възел "Скобелева майка".

Оказа се, че всъщност катастрофите в района на източен изход за АМ "Тракия" са две. Към 12.30 часа е получен сигнал за верижна катастрофа с три автомобила, без пострадали.

Минути след това настъпило и второто произшествие - при изпреварване на образуваната колона, водач навлязъл с автомобила си в насрещното движение и се ударил в друга кола. Последвал сблъсък и с трети автомобил в близост.

Шестима души са откарани за медицински прегледи, по предварителни данни няма тежко пострадали. И в двата случая алкохолните проби на шофьорите са отрицателни.