Планинската спасителна служба (ПСС) повече от 10 часа провежда спасителна акция в Пирин. Това съобщиха за News.bg от службата в Банско. Акцията се провежда в района на връх Вихрен.

В планинската служба около 14.00 часа е постъпил сигнал, че трима туристи са се подхлъзнали и се нуждаят от помощ. Слизайки, те са се подхлъзнали в района на Кончето и са паднали. Групата се състои от две момчета и едно момиче. Единият от пострадалите е с охлузвания, болки в кръста. Останалите са с по-леки наранявания.

Тримата туристи не могат да слязат сами, затова планинските спасители са организирали транспорт, за да ги свалят.

Спасителният екип се състои от 15 души. В спасителната акция се е включил и хеликоптер. Двама от пострадалите не могат да се движат. Те са с различни наранявания. Спрели са на заледен склон. Третият се намира малко над мястото, където другите са се подхлъзнали. Той също не може да се движи, тъй като е много хлъзгаво, пояснява БНР.

Часове след началото на акцията спасителите достигнаха до пострадалите туристи. И тримата са без опасност за живота. Най-тежко пострадалият ще бъде транспортиран със спасителна количка. Той има гръдна травма и травма на глезена.