Трима криминално проявени мъже са задържани след гонка с полицията край град Попово, съобщи МВР.

До акцията се стигнало след подаден сигнал за кражба на около 450 м многожилен меден проводник, извършена за времето от 24 до 26 март в района на село Манастирци. През нощта на 26 срещу 27 март отново там и по идентичен начин - изкопаване и издърпване, били откраднати още 350 м многожилен кабел.

В издирването на извършителите освен ОДМВР-Разград се включили още две областни дирекции - Търговище и Шумен. В ранните часове вчера криминалистите засекли извършителите в град Попово - мъже на възраст 21, 35 и 39 години. Тримата са криминално проявени и осъждани.

Те се придвижвали с джипове, като опитали да избягат от изградените полицейски КПП-та. Опитът обаче бил осуетен с лента за принудително спиране. В хода на операцията по задържането им са извършени претърсвания и огледи на автомобилите, в единия от които са открити медните проводници от последната кражба. Намерени и иззети са режещи инструменти, радиостанции, мобилни апарати, лебедки и въжета. Претърсени са и домовете им.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1, т.4 от НК. Тримата извършители са задържани за срок до 72 часа, като са им повдигнати и обвинения. Предстои прокурорът по случая да внесе в съда искане за постоянния им арест.

Четирима рецидивисти изкопаха подземни кабели на военните край Етрополе

Четирима рецидивисти изкопаха подземни кабели на военните край Етрополе

Трима са задържани, а третият се укрива