В локомотивното депо на столицата са открити 700 литра гориво, разпределенов туби. Сигналът е подаден в полицията в 03:00 часа тази сутрин след проверка на Транспортна полиция и отдел "Вътрешна сигурност" на БДЖ.Тубите били приготвени за изнасяне. Те са открити от дневната смяна в халето и край цистерната, която е пристигнала снощи.

Открити са и маркучи, с които най-вероятно е източено горивото. Води се разследване за установяване произхода на горивото.

Сутринта, при отваряне на дневната смяна от 7 часа, в едно от ремонтните халета, в най-голямото, се откриха още 500, близо 600 литра гориво, вече напълнено и готово за експедиране. Видяхме и откъде се случва най-вероятно, най-често експедирането на това гориво, товаренето му в автомобил и оттам заминаването в неизвестна посока, съобщава изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев, цитиран от БНР.

По думите му по това време на работа са били 10 служители и нямам как никой от тях да не е разбрал за кражбата при положение, че цистерната трябва да се удари с чук, за да се отвори. Той е убеден, че в кражбата са замесени работещите в депото, след чието установяване най-вероятно ще излезе уволнение.