Осигуряването на заможни спонсори, които да пръскат пари за скъпи подаръци срещу интимност, е сред приоритетите на тийнейджърките във Варна.

Лидерството сред момчетата пък се осигурявало с трупането на "бройки" в секса, съобщи mоreto.net.

Изкривеният модел на престиж сред подрастващите е изпъкнал след проучване, направено сред ученици от девети и десети клас на варненското училище "Елин Пелин" от фондация "Толерантност".

Данните оповести председателят на организацията Огнян Узунов, след края на серия анкети и обучение на учениците по проект за здравословен начин на живот, свързан със сексуалното здраве. Той е финансиран от община Варна.

Узунов подчерта, че школото е избрано като модел за етническа толерантност, в което учат българчета и ромчета.

90 на сто от анкетираните десетокласнички смятат, че платоничната любов е само мит, който се среща единствено в литературата.

80% от момчетата на същата възраст обаче допускат, че може да има платонична любов, но им се струва невъзможна.

92-ма тийнейджъри са отговорили на поставените им въпроси, като преди това са били запознати с понятията, увери Узунов.

Отчайващо нискасе оказала информираността на тийнейджърите по проблемите, свързани с половата култура, показало обобщаването на данните.

Не по-малко шокиращи били резултатите от теста при десетокласниците, които дискутирали по темата "Кое е за предпочитане - да са влюбени в теб или ти да си влюбен".

90 на сто от участниците били категорични, че е по-важно да бъдат обичани, а не те да обичат и това е моделът, който ги движи.