17-годишен ученик е пострадал в час по физкултура в Пловдив, съобщи bTV.
Вчера, 9 ноември, ученик от бургаско училище е бил приет с черепно-мозъчна травма в многопрофилната болница в областния град.

Ученикът е бил откаран с линейка в болницата и е приет веднага в реанимация. Късно снощи неврохирурзи са го оперирали и към момента състоянието му е стабилно - няма опасност за живота му. Момчето вече се възстановява.

Изяснено е, че момчето е получило травмата вследствие на удар с крак в главата. До там се стигнало след като той и негов връстник решили да изпробват уменията си по бойни спортове. Двамата си спретнали спаринг, а после и боксов мач в час по физкултура.

Пострадалият ученик обаче получил силен удар в главата. Изведнъж потекла кръв от носа му, а той загубил ориентация и започнало да му се вие свят. Ученикът тръгнал по коридора на училището, когато паднал на земята в безсъзнание. В училището веднага бил извикан екип на "Спешна помощ".

Учителят по физическо възпитание Борис Ганев вече е дал показания по случая в полицията. Според разкази на родители и ученици Ганев е добър и стриктен преподавател.