Ученици и студенти влизат безплатно на концертите на Софийската филхармония. Инициативата е по повод 1 ноември - Деня на народните будители, но младежите ще могат да се възползват от безплатните билети до края на календарната година.

Всеки ученик или студент може да получи специален пропуск за ноемврийските и декемврийските концерти от юбилейния афиш на Филхармонията срещу представен документ на касата на зала "България". Това ще е възможно два часа преди началото на съответния концерт, в случай че има свободни места.

Сред имената, на чиито концерти младежите ще могат да се насладят, са звезди като световноизвестните диригенти Антони Вит, Йорма Панула, Юка-Пека Сарасте, Найден Тодоров, Шарл Дютоа, клавирните вируози Людмил Ангелов, Аглика Генова, Любен Димитров и Борислава Танева, оперната прима Александрина Пендачанска и виолистката Табеа Цимерман.

Кампанията е валидна до 31-ви декември включително само за концерти в зала "България". Тя не включва концертите от образователната програма на Софийската филхармония "Фортисимо фамилия".