Удавени домашни животни изплуват на плаж във варненския квартал Аспарухово, а местните хора и туристите са притеснени, защото причината за смъртта им е неясна, съобщава БНР. Животните са с румънски ушни маркери.

Има намерено удавено животно и в курорта Златни пясъци. Става дума за овце, пояснява д-р Даниел Денев, шеф на отдела за здравеопазване на животните към областната дирекция по безопасност на храните във Варна. Общината е взела мерки труповете да бъдат премахнати и унищожени според изискванията, съобщава черноморе.бг. Трето удавено животно има на Морска гара. 

През почивните дни морето е изхвърлило на различни варненски плажове и 4 малки делфинчета. Те са от вида муткур. Причината за смъртта им е в процес на изясняване.

Удавените и изхвърлени от морето край Варна и к.к. Златни пясъци, дребни преживни животни, са прибрани и предадени за обезвреждане в Екарисажа в с.Тополи. И трите животни са били с идентификационна маркировка на едното ухо, която в кода си съдържа инициалите RO.

При направената справка във Вет Ис се установи, че животните не са въвеждани в информационнната система на БАБХ, което потвърждава румънският им произход.