Временно пребиваващ в Бургас руски гражданин е бил обран от украинец, когото поканил в квартирата си в града. Мъжът е 25-годишен, съобщават от полицията.

Той е подал в полицията сигнал, че около 13 часа на 28 юли .т.г. е установил липсата на редица вещи от дома му. Изчезнали лични документи, четири дебитни карти, маркови маратонки, лаптоп, мобилен телефон IPhone 7 със слушалки, дигитален часовник от същата марка, електронна цигара, две маркови чанти и портмоне с дребни монети от чужда валута.

Задържаха украинец със статут на бежанец за опита за грабеж в златарски магазин

Задържаха украинец със статут на бежанец за опита за грабеж в златарски магазин

На този етап той не дава обяснения за постъпката си

Руснакът обяснил, че предишната нощ се запознал в бургаско заведение с украинец. След употреба на солидно количество алкохол той го поканил да пренощува в квартирата му. Като се събудил обаче забелязал липсата на вещите и алармирал органите на реда.

Полицията вече е успяла да хване крадеца - 38-годишен украински гражданин с предоставена временна защита, пребиваващ в Слънчев бряг. Той е направил пълни самопризнания и върнал част от откраднатите вещи. Останалите са намерени и иззети от трети лица, на които украинецът ги продал. Работата по случая продължава.