Частната УМБАЛ "Пълмед" внесе в Общинския съвет в Пловдив подписка в подкрепа на изграждането на обществен паркинг за пациенти, здравни служители, студенти и живущи в района. Това съобщиха от болницата.

Тя е подписана от над 3000 души, сред които пациенти на лечебното заведение, персонал, както и от живущи в района и жители на града.

От болницата заявяват, че паркингът ще бъде обществен, а не частен и пациентите, служителите, студентите и живущите в района ще заплащат паркирането на преференциални цени.

Инвестицията по изграждането му за сметка на инвеститора - фирма "Булфарма", е на стойност над 1 млн. лева, а изграждането му е в полза на болните, посочват от частната болница.

Подписката на "Пълмед" идва в отговор на провелия се протест преди няколко дни, в който е участвала и кметицата на район "Западен" Тони Стойчева. Хората, участвали в него, са били против изграждането на частен паркинг пред болницата.

От МБАЛ "Пълмед" поясняват, че тези протестни действия са се провели извън законово определеното за това място, навлезли са в територията на лечебното заведение, като са затруднили предвижването на болните до и от него.

За това разполагаме освен с видео материали, но и с входирани жалби от пациенти, чиито права за достъп до здравни услуги са били нарушени, подчертават от болницата и допълват, че в момента болните и служителите на болницата паркират на улиците около "Пълмед" и с това затрудняват движението и паркирането на живущите в района.

Припомяняме, че в края на миналата година с решение на Общинския съвет общински терен е отдаден под наем на фирма "Булфарма" срещу 2000 лв. наем за общината, който да ползва за частен паркинг за "Пълмед". 

Причината - постове и видеа в социалната мрежа Фейсбук на районния кмет и множество нейни изяви в медиите относно договора за наем на имот между Община Пловдив и фирма "Булфарма" с предмет: Изграждане на паркинг пред УМБАЛ "Пълмед" и обвинения за незаконно отдаване на терена.

Частна болница съди районен кмет на Пловдив за уронване на престиж

Частна болница съди районен кмет на Пловдив за уронване на престиж

Ябълката на раздора се оказва терен, отдаден под наем за частен паркинг