Евакуирани са всичките 70 туристи, които бяха блокирани в района на хижа „Чумерна" и база „Твърдица" в Еленския балкан. Операцията по извеждането на туристите е осъществена от екипите на МДПБА Велико Търново.

Евакуацията на туристите започна с извеждане на жените и децата. С първата група е транспортиран и турист със счупен крак.

Верижни машини на Гражданска защита от Сливен проправиха път през Твърдишкия проход и около 9.00 часа тази сутрин са стигнали до двете съседни туристически бази.

Вчера по разпореждане на министър Емел Етем беше нает и изпратен хеликоптер, който вчера достави храна и бензин на бедстващите в двете съседни туристически бази.

Туристите ще бъдат евакуирани до град Твърдица с верижна машина за отъпкване на пистите. След като по-голямата част от групата бъде превозена до града, по същия маршрут ще се придвижат и туристите с автомобили.

7 деца са изведени с тежка машина МТЛБ от екип на Министерството на държавната политика при бедстивя и аварии. Децата се били в хижа "Бялата река", област Бургас, и цяла нощ спасители са правили опити да прокарат проходим път до там. Децата са предадени на родителите им, които ги очакваха в с. Тополица, община Айтос.