На 5-ти януари, около 22:10 часа, на бургаската улица "Цар Асен" служители от Първо Районно управление - Бургас спрели за проверка лек автомобил "Мерцедес Е 250" с бургаска регистрация, съобщиха от ОД МВР - Бургас.

При проверката на 38-годишния водач на автомобила е открит пистолет. Той заявил, че оръжието е газово и законно регистрирано, но не представил документи за това. Пистолетът, заедно с пълнителя, съдържащ един патрон за газово оръжие, бил иззет от полицейските служители.

Водачът е подложен на тест за употреба на алкохол, който показал отрицателен резултат. Въпреки това, той категорично отказал да бъде тестван за употреба на наркотични или упойващи вещества.

На мъжа е връчен талон за медицинско изследване и е съставен акт за административно нарушение заради отказа му да бъде тестван за наркотици. Според законодателството, при такъв случай е предвидено наказание: "лишаване от право да се управлява моторно превозно средство за срок от 2 години и глоба от 2 000 лева" (чл. 174 ал. 3 от Закона за движение по пътищата).

Работата по случая продължава.

Пиян шофьор без книжка катастрофира във Видин

Пиян шофьор без книжка катастрофира във Видин

Дрегерът отчел 1,65 промила