Обстановката в област Бургас постепенно се усложнява. По-голямата част от пътищата от общинската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Затворени са обаче всички пътища в община Айтос, съобщиха от бургаската община.

Военните със специална машина почистват пътя във Варненско

Военните със специална машина почистват пътя във Варненско

Армията помага на местните власти и на институциите за справяне със снега

Големи преспи и навявания има и в района на село Кръстина, община Камено. Там има и закъсали автомобили. За да ги изтеглят са изпратили верижна техника.

Има и още затворени пътища - от разклона на град Каблешково до поморийското село Козичино, както и между селата Росен и Равна гора в община Созопол.

Изключително трудно е и преминаването по пътя Крушевец-Индже войвода. Затворен е и пътят Царево-Резово.

Все още затворено за движение е платното на магистрала "Тракия" в отсечката от пътния възел "Зимница" до Бургас. Алтернатива за движение по принцип е маршрутът Петолъчката-Бургас и Елхово-Бургас.

Към 16.00 ч. от пътната агенция обаче съобщиха, че вече е ограничено и движението на всички возила по пътя "Петолъчката"-Бургас и по третокласната пътна мрежа в област Бургас.

Обявиха частично бедствено положение в Смолянско

Обявиха частично бедствено положение в Смолянско

3000 снегорина чистят пътищата в страната

Камионите над 12 тона не трябва да минават през Айтоски и Ришки проходи, а Дюленският е затворен за всички.

Навсякъде в затворените за движение участъци има указателни табели, както и екипи на "Пътна полиция", които упътват водачите за възможните алтернативи за пътуване.

На телефон 112 са постъпили редица сигнали за аварирали автомобили и силни навявания по пътищата в областта, на всички се отреагира на момента.

В югоизточните райони снегът временно ще премине в дъжд

В югоизточните райони снегът временно ще премине в дъжд

Очакват се виелици и навявания

Няма постъпили сигнали на спешния телефон за хора, чиито живот и здраве да са в опасност. Обстановката е динамична и се променя постоянно. Апелът, които отправят институциите към всички граждани, е да не предприемат пътувания.