Останалите деца в семейството от Видин, в което се е случило насилието на 4-месечното бебе, са изведени в седмична грижа. Т.е. от понеделник до петък са в дом, а през уикенда са връщат в семейната си среда. Общо децата са пет, по твърдението на майката тя живее с биологичния баща на децата. Също така насилието се е случило, докато три от децата са били в дома - тези на 1,5, на 4 и 5 години. Самата майка е заявила, че е отишла до магазина да купи памперси.

И двамата родители не са задържани, заяви зам.-районният прокурор и говорител на Районна прокуратура - Видин Райна Петрова пред Нова телевизия.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че водят разследване на насилие над 4-месечно бебе от видинския квартал "Нов път". То е настанено в "Пирогов" с мозъчен кръвоизлив, рани и охлузвания. Момченцето е с опасност за живота.

Разследват побой над 4-месечно бебе във Видин

Разследват побой над 4-месечно бебе във Видин

Момченцето е с фрактура на черепа и транспортирано в столична болница

По неофициална информация е бито с пръчка от по-голямо дете в семейството. В сряда детето е занесено първо от майката във видинската болница с рани и охлузвания, както и с кръвотечение от носа и устата. То веднага е транспортирано към "Пирогов" в София.

От дома на семейството са иззети възглавница, одеало, дрешки и пръчка - 93 сантиметра, по които е открита кръв. Образувано е досъдебно производство по две престъпления - за причинена средна телесна повреда на малолетно лице, както и затова, че родител е оставил "дете без надзор".

Все още се изяснява кой е причинил нараняванията на бебето. До този момент няма данни в семейството да е имало сигнали за насилие. По останалите деца не са открити следи от насилие.