Изчерпани са средствата за програмата "Топъл обяд" на община Хасково. За това алармира пред News.bg народният представител от ПП Лозко Лозев. Като депутат от Хасково до него са стигнали редица граждански сигнали. Лозев веднага е алармирал МТСП за проблема и се надява да се даде възможност на общината да се удължи срокът на програмата, за да не останат нуждаещите се без топъл обяд. Такава възможност ще има по правило в средата на годината, но Лозев иска да се намери механизъм за по-бързо решаване на казуса.

От края на ноември или началото декември е проблемът в община Хасково, по думите на депутата. В други общини в областта няма проблем.

Доста възрастни хора се възползват от тази услуга, по думите на Лозко Лозев. Това са основно самотни и уязвими хора, като по-голямата част от тях са възрастни.

Средствата са осигурени поне до юли месец, според социалния министър обаче. Пари по програмата са осигурени, увери той депутатите в социалната комисия. Според Георги Гьоков проблем не би трябвало да има.