Месеци след като по разпореждане на премиера Бойко Борисов бяха спрени множество обществени поръчки, а министрите ревизираха подопечните си ведомства, се вижда нов период в подписването на поръчките. В Кърджали кметът Хасан Азис подписа споразумение Инвестиционната програма на общината по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Борисов продължава спирането на обществени поръчки

Борисов продължава спирането на обществени поръчки

Прекратяват се 3 поръчки за 170 млн. лв.

Максималната стойност на тази програма е 21 048 163,28 лева. Инвестиционната програма включва основен списък с проекти, както и резервен списък, пише "Родопи 24", позовавайки се на общината.

В основния списък са включени 3 проекта - „Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на училищата  - СОУ „П.Р.Славейков", СОУ „Отец Паисий"

и ГПЧЕ „Хр.Ботев"  и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий", както и на ОУ „П.К.Яворов". В същата част на проекта е и възстановяване на детска градина МИР.

 

Втората част на проекта е „Изграждане на социални жилища в град Кърджали" по Инвестиционен приоритет  „Социална инфраструктура". Там е включен обект:  „Ремонт, мерки за енергийна ефективност и преустройство на сграда на бивше общежитие на Строителен техникум".

Спират обществени поръчки, за да ги прекарат през новия ЗОП

Спират обществени поръчки, за да ги прекарат през новия ЗОП

Възможно е да има и още спрени поръчки, прогнозира икономическият министър

Третата част на проекта е „Ремонт и рехабилитации на улици и тротоари в град Кърджали" по Инвестиционен приоритет „Градска среда". Там са включени няколко обекта: Рехабилитация на улична мрежа и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление в стара градска част на града, ремонт на тротоари и енергоспестяващо улично осветление в централна градска част. Там е и изграждане на пешеходен мост в парк Арпезос Север, сързващ I-а и II - ра част.

Местан иска информация за всички обществени поръчки

Местан иска информация за всички обществени поръчки

Лица, близки до ДПС, заплашвали симпатизанти на ДОСТ

В резервния списък са включени 5 проекта, сред които обновяване на обществени и административни сгради (държавни и общински), сред които сградата на Пожарната и на Полицията. Парковата част също е в резервния списък - Изграждане на части на парк „Арпезос – север" , етап 3 А, 4 и 5, изграждане на улица „Арпезос", обновяване на парк „Горубсо". Културният дом и библиотеката също са в резервния списък.