Забрана за влизането на тежкотоварни автомобили в Кърджали поискаха местни жители, съобщава кореспондентката на БНР. Хората отправиха искането си, след като снощи ТИР с бира се преобърнал в дере. Катастрофата станала на метри от жилищен блок. Пострадала е 71-годишна жена. Тя е настанена в болница. Пострадалата има счупване в основата на черепа и на крака.

Живеещи в блока се оплакват, че това е 25-ият пътен инцидент в участъка. Блокът е известен като „кока-колата”. Блокът се намира на входа на Кърджали. Той е построен веднага след стръмното 4-километрово спускане към града.

След поредица от тежки катастрофи с жертви от няколко години е въведена забрана за движение на камиони с тегло над 15 тона. Откакто полицията оттеглила екипите си от контролния пункт при село Чилик, забраната не се спазвала. Това твърдят живеещите в блока.

Те споделят, че през събота и неделя стават най-големите нарушения. Именно тогава тежкотоварните автомобили карали с изключително висока скорост. Шофьорите знаели, че от КАТ няма дежурни.

Местните хора плашат с блокада на пътя, ако местната власт не забрани движението на камиони в района.