Граждани на Кюстендил искат затягане на режима за заведенията в града, предаде БНР. По-стриктните мерки трябва да се отнасят за работното време, контрола срещу произшествия и достъпа на криминално проявени лица. Решението беше взето на пресконференция днес.

Призивът е заради масовото сбиване пред дискотека на 17 февруари, при което беше убит 35-годишният Валери Дъбов, а други петима бяха ранени.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов припомни, че преди десет години е имало общинска наредба пред всяка дискотека да има патрулна кола на полицията и линейка. Известно време това се прилагало, но след това собствениците на заведения по съдебен ред премахнали мярката.

Задържан е 19-годишният от масовия бой в Кюстендил

Задържан е 19-годишният от масовия бой в Кюстендил

Жителите излизат на втори мирен протест

Паунов обеща, че по искане на кюстендилци ще има сериозно обществено обсъждане за затягането на режима в заведенията. Той заяви, че очаква голям обществен отзвук, защото когато общината е гласувала пред всяко заведение да има линейка и патрулка, е била обвинена, че репресира бизнеса.

Кметът обаче е категоричен, че масовото сбиване е било изцяло битов конфликт.

Кюстендил не е град на криминално проявени лица, също Кюстендил не е град, в който има етническо напрежение, заяви градоначалникът.

Днес няколкостотин жители излязоха на бдение по арката до пл. Велбъжд, за да изразят своите искания. Те почетоха с едноминутно мълчание паметта на Валери Дъбов, който ще бъде погребан утре.

От ВМРО искат проверка на клана Гольовците в Кюстендил и в София

От ВМРО искат проверка на клана Гольовците в Кюстендил и в София

Техен представител е участвал в мелето, в което бе убит 35-годишен мъж