Допълнителни противоепидемични мерки въвеждат за област Кюстендил, която вече в тъмночервената зона с над 1500 заболели от COVID-19 на 100 хиляди население. Решението е на Областния кризисен щаб, съобщиха от областната управа на Кюстендил.

От 0.00 часа на 28-ми януари до 0.00 часа на 18-ти февруари се въвежда присъствен образователен процес за 50% от паралелките с ученици от 5-ти до 12-ти клас. Въведена е ежеседмична ротация.

От разкрити 103 легла за деца с Covid в София са заети 47

От разкрити 103 легла за деца с Covid в София са заети 47

Повечето неонатологични легла също са свободни

Спира провеждането на присъствена среда на всички групови извънкласни занимания и дейности, дейности по интереси, екскурзии, спортни празници и други, организирани от училищата за всички възрастови групи, с изключение на областните кръгове на националните олимпиади или състезания при спазване на определени противоепидемични условия.

Въвежда се ограничение до 50% в капацитета, работната площ, брой лица в обектите и дейностите със значение за обществено здраве, игралните зали, казината и заведенията за хранене и развлеченията по смисъла на закона за туризма.

Учениците от 5 до 11 клас и в София област минават онлайн

Учениците от 5 до 11 клас и в София област минават онлайн

Областният щаб въведе нови мерки

Забраняват се посещенията на външни лица, свиждания в лечебни заведения за болнична помощ. Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност във всички лечебни заведения за болнична помощ.

Началникът на РУО Мая Стойчева обясни, че има налични тестове. "На етап сме, в който започват национални олимпиади и състезания. Мисля, че при спазване на изискванията и тестове на учениците, на педагогически и непедагогически персонал, няма да има проблем да се проведат", посочи Стойчева.

Ловеч има легла за ковид, но не и лекари

Ловеч има легла за ковид, но не и лекари

Има трима болни лекари от COVID