Във варненската Морска градина продължава изсичането на дървета и се сторят нови паркинги, въпреки заповедта за ограничаване на движението на автомобили в парка, издадена от кмета на община Варна на 03.08.2012 г., съобщиха от гражданското сдружение „Варна диша".

Заради продължаващия произвол варненци ще излизат на протест пред сградата на общината в петък, 26.10.2012 г. от 18:30 ч

„Отново сме свидетели на целенасоченото бездействие от страна на община Варна, по отношение на движението на автомобили в Морската градина. Секат се дървета и се строят се нови паркинги, за да могат още и още МПС да нахлуват в парка.
Ние от ГС „Варна диша" изказваме своето дълбоко възмущение от продължаващата разсипия на символа на града." - се казва в изявление на неправителствената организация, разпространено до медиите.

От гражданското движение допълват, че контролните органи по никакъв начин не възпрепятстват и не санкционират нарушителите.

„Така колите, които свободно се движат по алеите,  са със самочувствието, че това е позволено, както и паркирането върху зелени площи. Настояваме Община Варна да вземе незабавни мерки и да прекрати веднъж завинаги движението на автомобили в Морската градина." - се казва още в изявлението.