Подписка с искане пристанището в Несебър да стане общинско инициира партия ДЕЛА.

Тя стартира вчера вечерта пред пощите в стария и новия град и е по повод решението на правителството, портът да остане държавна собственост, съобщава burgasinfo.               

Ще разчитаме на буйния нрав на местните жители да отстояват интересите и да изразяват волята си срещу всяка неправда, заяви председателят на ДЕЛА Атанас Терзиев.

Припомняме, учредената в Несебър партия ДЕЛА бе първата партия, която бе регистрирана през 2007 г. по новия закон за политическите партии.

От организацията са подготвили и протестна декларация, която ще бъде изпратена до премиера, кмета на община Несебър и Министерството на транспорта и съобщенията.

В нея ДЕЛА изразява учудването си, за липсата на адекватна реакция от страна на общинската администрация .

Несебър бе лишен от правото да управлява и развива пристанището си. Без причина в последния момент правителството реши то да остане държавна собственост и изпепели надеждите на Общината да се разпорежда с него, пише в декларацията.

Факт е, че идеята за промяна на статута на малките пристанища бе инициирана от бившето кметско ръководство на Община Несебър. Заслугата пристанищата в Поморие, Царево и Ахтопол да станат общинска собственост е отчасти на Несебър.

Самите ние обаче увиснахме в известното държавно безхаберие и неясно бъдеще, се казва още в декларацията.