След като почти цял месец жителите на град бяха без вода, полагането на новите тръби приключи. По тях водата вече стига до домовете на хората, съобщава БТВ.

Бедственото положение в Панагюрище, което беше обявено в края на август няма да бъде свалено до 26 септември. Въпреки това в града вече има вода, а последните части от обновения тръбопровод в местността "Циментация" бяха поставени.

Панагюрище получи един милион лева от държавата за спешен ремонт на магистралния водопровод, който остави без вода жителите на града. Те бяха на ръба на епидемия, предупредиха тогава от местната болница.

Единствено вода няма още в село Елшица, което се захранва от същия водопровод. Кметът на селото Петър Чуненски обаче заяви, че водата там ще потече до края на седмицата.

"Очакваме водата да потече, след като завършим пусковия обект до 25 и или 26 септември. Всички тръби са положени, на лице са", съобщи Чуненски.

Панагюрище и околните села се захранват от водопровод с дължина 43 километра. Металните тръби са строени през 70-те години и са ръждясали. А подновеният участък е едва 5 километра, което не дава никаква гаранция срещу бъдещи аварии.