Полицията в Пазарджик не е превишила служебните си правомощия по време на сблъсъка в ромския квартал „Изток" в нощта на 13 октомври. Това установи приключилата проверка на военната окръжна прокуратура в Пловдив, информира БНР.

От днес в ромския квартал започва подписка с искане за оставката на директора на полицията в Пазарджик, комисар Емил Ганчев. В хода на проверката в прокуратурата не е постъпила нито една жалба от жители на кв. „Изток".

Припомняме, според ромите в Пазарджик полициятя и пловдивската жандармерия е упражнила насилие в нощта на 13 октомври. Въпреки липсата на жалби, разследващите са извършили разпити на място, при което не са събрани доказателства за насилие. От областната структура на ДПС твърдят, че такива разпити са извършвани.

Като несъгласие с констатацията на военната прокуратура в кв. „Изток" започна подписка с искане за оставката на комисар Емил Ганчев и за подмяна на целия състав на полицейския участък в квартала. Само за 3 часа са се подписали над 400 души. Подписката ще бъде изпратена до парламента и до министър Румен Петков.