Реновираната спортна зала "Васил Левски" бе официално открита днес в Пазарджик. Съоръжението беше реконструирано със средства от Министерството на младежта и спорта (ММС) в размер на 124 236 лв. С отпуснатите средства бе извършен ремонт на фасадата и покрива на сградата.

С изпълнението на проекта е подобрено състоянието на залата, в която местния "Хебър" играе мачовете си от мъжкото волейболно първенство. Тимът е лидер във временното класиране на шампионата.

Обновената зала е открита от министъра на младежта и спорта Красен Кралев в присъствието на кмета на Пазарджик Тодор Попов, но и на олимпийските медалисти от Пазарджик - Георги Мърков, Борислав Гидиков, Серафим Тодоров, Гинка Гюрова, Георги Георгиев и Ренета Камберова, която е и общински съветник.

Кралев похвали усилията на Общината за обновяването на спортната инфраструктура в града.

Министерският съвет отпусна 1,2 млн. лв. за реконструкция на стадион "Георги Бенковски". Планирано е в областта да бъдат изградени три физкултурни салона - към Професионалната гимназия по химически и хранителни технологии - гр. Пазарджик, СУ "Нешо Бончев" - гр. Панагюрище и СУ "Методий Драгинов" с. Драгиново, общ. Велинград.

Съвместната ни работа с Община Пазарджик е отличен пример как при добро взаимодействие между институциите се получават отлични резултати", заяви Кралев при откриването на обновената зала.

Спортният министър се ангажира ММС да финансира закупуването на два тепиха за борба, които да бъдат използвани от клуба на бившия национал Георги Средков, както и килими и подиум с подова конструкция за клубовете по художествена гимнастика "Диляна" и "Диляна Прима". В залата, в която тренират грациите, ще започне ремонт на вентилацията, който е финансиран от спортното министерство.

В края на посещението си в Пазарджик спортният министър, кметът на града, Найден Шопов и Ренета Камберова откриха обновената спортна алея в парк "Писковец". Посетителите могат да видят десетте най-успели местни спортисти през миналата година. Кралев беше запознат с техните постижения. За номер едно през 2020 г. беше избрана бадминтонистката Гергана Павлова, която стана абсолютна държавна шампионка за девойки до 19 г.