В Пловдив започна доброволното събаряне на къщата с вградения електрически стълб в Арман махала, съобщава БНТ. Собствениците доброволно премахват постройката, която е построена около уличен стълб и прегражда улица в квартала.

На собствениците е съставен акт, че сградата е незаконна и до десет дни трябва да бъде съборена. Те сами решават да премахнат постройката, защото така няма да се влагат допълнителни средства. "Решение не сме искали, дойдоха, викат бутай и ние почнахме да бутам", коментира собственикът Марин Михайлов.

"Кой знае какво не сме направили с труд, чист труд, ей така е работил сина ми за да го прегради заради децата си най-накрая", допълва сосбтвеничката Росица Михайлова. 

Незаконна къща "открадна" и уличен стълб

Незаконна къща "открадна" и уличен стълб

В пловдивската Арман махала вградили стълб от осветлението в къща

Жителите на Арман махала признават, че повечето къщи в района са построени през годините без документи. "Тука всички къщи са беззаконни - ама плащаме данъци, няма натурални актове, ама за казана плащаме всяка година", обясняват те.

От местната администрация са категорични, че вече няма да се строи без документи в Арман махала, както е било през годините. Заради това, че сами започнаха да бутат незаконната постройка от кметството обещава да не налага финансови санкции на нарушителите.

"Това са едни проблеми, трупани 60 години, които ние сега не може да ги решим с магическа пръчка, но въпросът е те да видят и да знаят, че редът общо е за всички, включая и за тях, и да започнат точно като нас, като всички останали да ги спазват просто тези закони", коментира кметът на пловдивския район Северен Ральо Ралев.