Жителите на 6 благоевградски села се готвят да затворят днес магистрала "Струма" в знак на протест заради затворения повече от година мост, съобщава БНР. Протестът е организиран от пряко засегнатите жители на село Покровник. Заради забавен ремонт те са принудени да обикалят километри, за да отидат на работа и да заведат децата си на училище. Пътят им се удължава близо два пъти - освен че губят време в обиколния път, те плащат и двойно за бензин.

Затвореният мост е проблем и за стотици служители в индустриалната зона от страна на селата, където работят и жители на Благоевград. Очаква се и те да се включат в планираната блокада на АМ "Струма"

Въпреки осигуреното финансиране и избрания изпълнител, дългоочакваният ремонт не започна. Институциите се упрекват взаимно, а все още няма решение за транзитния газопровод за Гърция, за захранване с газ на областния град.

Проблемите, в това число и този с преместването на газопреносната тръба, която се оказа препятствие за започване на строителството, са били известни на държавата, но са неглижирани до момента, твърди кметът на Благоевград Илко Стоянов. Според него хората са прави и ще бъде с тях на протестите.

Укрепват газопровода край Благоевград заради пропадналия мост над Струма

Укрепват газопровода край Благоевград заради пропадналия мост над Струма

Няма да спират газоподаването към Благоевград