Жителите на шуменското село Енево от 40 години чакат да се асфалтират улиците им. Повече от пътищата са в ужасно състояние с бегли следи от каменна настилка. Други са отъпкани добре, но с дупки, а при дъжд стават кални реки, съобщи БНТ.

В селото само 2-3 улици са с асфалт.

"Улиците не са ремонтирани от 50 години най-малко. Има извършвани частични ремонти по изкърпване на дупки по централната улица през годините. Имаме една улица, която беше ремонтирана основно преди 2 години. Тя е 640 метра, но е едва 5-10% от всички улици", обясни кметът на село Енево Антон Борисов.

Най-дългата улица в селото също никога не е виждала асфалт. Хората негодуват, че плащат данъци, а лев не се връща при тях. Газят кал и прескачат дупки, за да стигнат до някоя от асфалтираните улици.

Според местните това е причината за обезлюдяването на селата, всички бягат заради инфраструктурата.

Огорчени са, че властите все им обещават, но и половин век по-късно улицата си е същата - кална и разбита.

На последната сесия на общинския съвет в Нови пазар пак е поставян проблемът на жителите на село Енево, но взетото решение не удовлетворява жителите му.

"С фрезован материал да се настеле най-компрометираните участъци, докато бъдат намерени средства за цялостен ремонт на улицата. Аз всяка година съм пускал докладни. Във всички тези докладни на първо място е основен ремонт на улиците поименно и на метраж. То не е само нашето село", поясни кметът.