Обсъждат промени в общинската структура в Силистра, които ще се обсъдят на утрешното заседание. Това съобщават от Общинския съвет.

Предвижда се намаляване на броя на ръководните кадри, броя на дирекциите и броя на отделите. В доклада е предвидено да се намали числеността на общинския персонал с 11 щатни бройки.

За сметка на това се предвижда кмета да се подпомага от трима заместник-кметове - зам.-кмет "Финанси и икономика", зам.-кмет "Хуманитарни дейности" и зам.-кмет "Устройство на територията и общинска собственост".

На пряко подчинени на кмета на общината преминават дирекция "Правна", отдел "Счетоводство и контрол", отдел "Европейски проекти и програми", Главен архитект и звено "Вътрешен одит".

Предложението е внесено от кмета Александър Сабанов и целта на проекта е да осигури съответствие на структурните звена в администрацията, функционалните задължения и отговорности на работещите в тях, да се подобри тяхната координация с оглед повишаване на ефективността й, както и да се приложат на практика изискванията на чл. 5, ал. 2 и 3 от Закона за администрацията.

Силистра заложи на досегашния си кмет
Обновена

Силистра заложи на досегашния си кмет

При 100% обработени протоколи Александър Сабанов печели местните избори