Готов е новият мост на пътя Царево-Ахтопол. Ремонтните дейности приключиха в срок, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

От 14 часа днес път III-9901 Царево - Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение за всички моторни превозни средства.

Поставени са ограничителните системи за пътища, хоризонталната маркировка и пътните знаци. В момента позволената скорост за преминаване през трасето е до 50 км/ч. След издаване на Разрешение за ползване на участъка скоростта ще бъде променена на до 90 км/ч. Процедурата по издаване на документа ще завърши преди началото на активния летен сезон, уверяват от АПИ.

Оттам подчертават, че новото съоръжение е изградено по най-съвременни технологии, които повишават в пъти неговата устойчивост. Излети са стоманобетонни пилоти с дължина между 17 и 25 м в различните части на конструкцията, които навлизат в здрава скала и не позволяват подкопаване на основите му при повишаване нивото на реката.

Предстои премахването на временния път-брод, по който до момента се извършваше преминаването на моторни превозни средства.

По трасето на третокласния път преминава целият трафик към Южното Черноморие и е основна пътна връзка с населените места Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово. Поради тази причина целта бе мостът да е готов преди началото на летния сезон.

Припомняме, мостът бе разрушен при голямото наводнение през септември миналата година.

Още няма експертиза за състоянието на рухналия мост в Царево

Още няма експертиза за състоянието на рухналия мост в Царево

Шест месеца след водното бедствие